Aquest lloc web utilitza cookies, si roman aquí accepta el seu ús.
Pot llegir més sobre l'ús de cookies a la nostra política de privacitat.

logo
Juana Gallego Ayala

Títol: Feminismo en vena. Columnas de opinión de Juana Gallego (2012-2022)

Autora: Juana Gallego Ayala

Editorial Digital Feminista Victoria Sau
Barcelona, gener 2023

Feminismo en vena recull una selecció de les columnes d'opinió que Juana Gallego va escriure entre els anys 2012 i 2022 tant en el seu blog personal, Eva devuelve la costilla, com les que va publicar en Cuarto y Mitad, una secció integrada en el diari Público (2019-2021). En elles l'autora reflexiona amb humor, però també amb contundència, sobre els avatars que afecten les dones i al feminisme en general, que ha estat la seva filosofia de vida des de la seva joventut.

Llegides cronològicament s'adquireix una perspectiva global de les discussions, debats i incerteses que han afligit al feminisme en l'última dècada, tribulacions que s'agreugen en els dos o tres últims anys amb l'aparició d'una nova tendència teòrica que ha vingut a desactivar els fonaments mateixos del moviment feminista.

Fidel a les seves idees, Feminismo en vena defensa amb ungles i dents una concepció del feminisme d'arrel il·lustrada, hereva dels més de 300 anys de lluita per aconseguir una societat igualitària on les dones “tinguessin poder sobre elles mateixes”, com ja sostenia Mary Wollstonegraft en la seva Vindicación de los derechos de la mujer en 1792.

A causa de la seva postura crítica amb el concepte d'identitat de gènere i els postulats de la teoria queer, que combat amb duresa per considerar-la acientífica, les seves columnes han despertat l'animadversió d'uns certs sectors que l'han catalogat com a trans excloent. De les columnes recollides en aquest volum no es desprèn que exclogui a ningú, sinó que qüestiona conceptes no demostrats científicament que considera irracionals i que poderosos grups de pressió internacionals estan imposant com si d'una nova religió es tractés. Feminismeo en vena no creu en religions ni dogmes de fe i constitueix una veu libérrima que no està disposada a sotmetre's als capritxos ni deliris de ningú.

descarga