Victoria Sau

Victoria Sau

Victoria Sau Sánchez va néixer a Barcelona l'1 d'abril de 1930. Ha sigut una figura fomanemtal dins el feminisme. Radical i única pel seu pensament, ha creat camins innovadors i originals d'anàlisi sobre el patriarcat.

La seva vocació d'escriptora li ve des de la seva joventut amb una sèrie de temàtiques diverses, però no és fins als anys setanta què es va abocar en la investigació feminista i quan va publicar el seu primer llibre Manifiesto para la liberación de la mujer el 1974

Llicenciada en Història Contemporània i Doctora en Psicologia per la Universitat de Barcelona, on va ser professora de Psicologia Diferencial a la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació. També va exercir professionalment com psicòloga terapèutica.

Entre el seu exhaustiu llegat hom pot destacar el Diccionario ideológico feministaz, Icaria, 1981. (edició ampliada i revisada el 1990 i 2001) i subratllar com la seva idea principal la teoria que exposa en l'obra El vacío de la maternidad, publicada el 1995.

Va rebre homenatges i honors en moltes ocasions. El darrer va ser la "Creu de Sant Jordi" que li va otorgar la Generalitat de Catalunya.

Ens va deixar el 6 de novembre de 2013, però el seu record perdurarà sempre entre nosaltres.